SJ och värdet av pengar

Vi funderade på att åka två-tre dagar till Stockholm för att roa oss och för allmän semestertrivsel. Bilen ska till farbror bildoktorn nästa vecka (efter att ha råkat ut för en mycket aggressiv stolpe) så färdmedlet till huvudstaden skulle således vara tåg. Dags att återknyta bekantskapen med SJ. Suck.

Kollade tågbiljetter och det skulle kosta i runda slängar 2300 kronor för oss att åka tur och retur till Stockholm. I andra klass. Snållänningen i mig kröp fram och vi bokade inga biljetter… en storstadstur för ju med sig lite andra kostnader som äta ute, bo, nöjen och shopping (såklart).

Sedan fick vi en snilleblixt och kollade upp om vi kunde fara iväg på en minikryssning istället. Och jo, det kunde vi! Nästa vecka blir en en tur till Mariehamn med Birka Paradise. För 2400 kronor får vi bussresa tur och retur Stockholm, kryssning med skaplig hytt, trerättersmiddag, frukost, lunch och underhållning.

Hmmm… åka försenat tåg till och från Stockholm för 2300 kronor eller åka på kryssning med helpension för 2400 kronor. Vad välja? Tja, det får bli en kryssning 🙂

Och jag kan inte fatta hur det kan vara så dyrt att åka tåg.

Birka Paradise, 'vår' båt (bild från Birka.se).


Birka Paradise, ”vår” båt. Bild från Birka.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *