Trägolv på balkongen del 1

Det regnar och har gjort det hela dagen. En dag för inomhusaktiviteter alltså! Efter att ha städat och tvättat tänkte jag nu att jag ska uppdatera er på hur det går med ett av våra sommarprojekt.

Vi har en himla trevlig balkong som går runt halva huset och nu är det dags att fräscha upp dess urtrista betonggolv med ett fint trägolv!

ByggMax hemleverans fungerade bra och allt (hoppas vi) virke som behövs fanns vips på tomten.


ByggMax hemleverans fungerade bra och allt (hoppas vi) virke som behövs fanns vips på tomten.Steg ett var att lägga reglar på betonggolvet som sedan ska bära upp trägolvet.


Steg ett var att lägga reglar på betonggolvet som sedan ska bära upp trägolvet. Mellan reglarna och betongen lade vi tunna platsdistanser för att skydda reglarna mot fukt.Vi startade i hörnet med ett något ambitiös lösning för att komma runt hörnet på ett snyggt sätt.


När alla reglar var på plats började själva golvläggningen. Vi startade i hörnet med ett något ambitiös lösning för att komma runt hörnet på ett snyggt sätt.Det blev riktigt tjusigt om jag får säga det själv!


Det blev riktigt tjusigt om jag får säga det själv!Det gick åt många brädbitar i lagom storlek och kapsågen gick varm.


Det gick åt många brädbitar i lagom storlek och kapsågen gick varm.Jag tycker att sågen är något läskig och ägnade mig åt lite manuellt arbete istället, alltså att fila bort alla spetor och stickor från sågytorna.


Jag tycker att sågen är något läskig och ägnade mig åt lite manuellt arbete istället, alltså att fila bort alla spetor och stickor från sågytorna.Här har vi kommit en bit på vägen med golvläggningen och det ser lovande ut.


Här har vi kommit en bit på vägen med golvläggningen och det ser lovande ut. Givetvis ska själva uteplatsen under taket också få golv, men först ska glasmästaren komma hit och sätta upp skjutdörrar i glas runt uteplatsen.En försmak av hur det blir när vi är färdiga... måste säga att jag är nöjd hittills.


En försmak av hur det blir när vi är färdiga… måste säga att jag är nöjd hittills
🙂2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *