Besök i huvdstaden

Ett par dagar under semestern var vi på besök i Stockholm. Vi bodde på First Hotel Reisen på Skeppsbron i Gamla stan. Jättefint hotell i ett jättefint läge. Vi hade dessutom ett perfekt semestra-i-stan-väder, typ 20-22 grader varmt och uppehåll.

Första dagen passade vi på att bara gå runt och se oss omkring, äta lunch och gå lite i butiker.

Johan strosar i Gamla stans gränder.


Johan strosar i Gamla stans gränder.Jag sitter på en uteservering och väntar på lunchen - passar på att vara lite citycool under tiden, hi hi hi...


Jag sitter på en uteservering och väntar på lunchen – passar på att vara lite citycool under tiden, hi hi hi…På kvällen gick vi till restaurangen Garlic & Shots, även känd som Bröderna Olssons eller bara ”Vitlöksrestaurangen”, för att äta middag. Hur bra som helst! Lokalen är lite sliten och kitschig, men den funkar. Trevlig personal, god mat, mycket mat och humana priser. Jag åt världens största vitlöksburgare. Mums. Puh. Mätt!

Andra dagen tog vi en stor tur på Kungliga Slottet, en mycket turistig och rojalistisk aktivitet 🙂 Det var kul att se delar av slottet, vi gick dessutom på en guidad visning som var otroligt bra! Vår guide var kunnig, engagerad, intressant och lagom rolig. Dessutom gick vi in i Skattkammaren och tittade på riksregalierna, mycket bling-bling var det, så tjusigt. Vi var även på museet Tre Kronor, där man kan se delar av den gamla slottsmuren – flera hundra år gammal. Spännande!

Jag står i solen utanför slottet, redo att upptäcka några av de 600 rummen.


Jag står i solen utanför slottet, redo att upptäcka några av de 600 rummen.Då vi kom ut från vår rundtur kan vi precis då det var uppvisning med beridna högvakten och beridna musikkåren.

Jätteroligt att få se beridna högvakten och beridna musikkåren tyckte jag! Fina pållar.


Jätteroligt att få se beridna högvakten och beridna musikkåren tyckte jag! Fina pållar.På kvällarna gjorde vi det här…

På kvällarna gjorde vi det här... nämligen parkerade på någon fin uteservering och njöt av att bara vara.


…nämligen parkerade på någon fin uteservering och njöt av att bara vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *