Shoppingrapport New York

Så mycket rolig shopping! Dyrt, billigt, prisvärt, fint, lyxigt och halvbra – allt finns! Macy’s, Gap, DKNY, Century 21, Bloomingdale’s, Footlocker… vi har varit lite överallt. Två slutsatser:

  1. du får vad du betalar för (eller vad du skulle ha betalat för om det var ordinarie pris, hi hi hi)
  2. ”rätt” märke ger dig uppmärksamhet.

Här kommer mina fynd!

Gröna ballerinor med rosetter från American Eagle

Gröna ballerinor med rosetter från American Eagle. Söta som socker.Tuffa och snygga sneakers från Guess

Tuffa och snygga sneakers från Guess.Fantastiskt fin fodralklänning i cremefärg och brunt från Jones New York

Fantastiskt fin fodralklänning i cremefärg och brunt från Jones New York. Klänningen sitter som klippt och skuren! Jag ska ha den på bröllopet vi ska på i slutet av maj, då Johans syster och fästman gifter sig. Hurra! Det var kul då jag köpte klänningen… vi var på Macy’s och jag släpade in ett gäng klänningar i provhytten och tvingade Johan och Magnus att vara smakråd. Och, jo, beslutet var enhälligt, detta var den bästa. Provhyttsföreståndaren (jo, det finns en sådan) gratulerade mig till att ha hittat en klänning. – Eeeh, tack! Sedan tog jag klänningen och ställde mig i kö till kassan. Stod där cirka 30 sekunder, då kom en expedit och frågade om jag hade hittat allt jag behövde och var klar att betala. -Jo, sade jag. Så fick jag följa med till en annan kassa, denna gång utan kö. Men behöver tydligen inte stå i kö då man köper märkesklänning. Så är det, rätt märke ger dig uppmärksamhet. Nu måste påpekas att klänningen inte alls var svindyr, hade faktiskt spanat in en ”reservklänning” på Sisters som var en slant dyrare. Men hur kul är det om man kan köpa den i New York istället…? 🙂Vit- och rosarandig cardigan med trekvartsärm från Gap

Vit- och rosarandig cardigan med trekvartsärm från Gap. Fräsch och fin till svala sommarkvällar.Vit topp med grönt tryck från Roxy/Quicksilver

Vit topp med grönt tryck från Roxy/Quicksilver. Jovisst, den matchar de gröna ballerinorna 🙂Grå silkestopp med krås och dragkedja från Michael Kors

Grå silkestopp med krås och dragkedja från Michael Kors. Plagget ser lite oformligt ut när det hänger på galgen, men sitter riktigt fint när det kommer på kroppen. Fyndat på Century 21!Sedan kommer några riktiga superfynd som jag är riktigt nöjd med!

Jeans med speciella detaljer från DKNY köpta på Macy's
Jeans med speciella detaljer från DKNY köpta på Macy's

Jeans med speciella detaljer från DKNY köpta på Macy’s. Definitivt inga dussinjeans, dessa är lite mer udda men fortfarande snygga och de sitter kalasbra! Det är svårare än man kanske kan tro att fotografera sin egen rumpa 🙂Ytterligare ett par jeans från DKNY köpta på Macy's - jo, det är värt att köpa två par
Ytterligare ett par jeans från DKNY köpta på Macy's - jo, det är värt att köpa två par

Ytterligare ett par jeans från DKNY köpta på Macy’s – jo, det är värt att köpa två par! DKNY-jeans är mina absoluta favoritjeans, de är snygga, sköna och sitter kalasfint. I Sverige är de inte särskilt billiga, men nu kunde jag köpa två par för 800 kronor. Woo-hoo! Båda paren fyndades redan första dagen, kul!


Ni får verkligen ursäkta den smutsiga spegeln som syns på fotona ovan…

Vit och röd kashmirtröja från DKNY

Vit och röd kashmirtröja från DKNY. Den här hittade jag på en DKNY:s egna butiker, där alla kläder är dyra (och jag menar verkligen dyra), inredningen är übertrendig och personalen så trevlig att det nästan blir besvärande. Vi vågade oss hur som helst in i butiken och efter att ha häpnat över hisnande priser hittade jag en avdelning med plagg på rea. Där hängde min tröja och såg charmerande ut. Jag plockade till mig den och sedan ytterligare några plagg. Då kom en expedit fram, presenterade sig som Terrence och underade om jag fått hjälp. -Nej, men det har gått bra ändå, sade jag. Terrence konstaterade att det var förfärligt att jag inte fått hjälp och undrade om jag ville prova. Jo, tyckte jag, det vore bra. Då tog han hand om min klädhög och bar iväg den till ett provrum och hängde in kläderna medan jag tittade runt en stund till. Sedan blev jag eskorterad till provhytten där jag kunde prova kläderna. Tröjan passade och var jättefin och behaglig att ha på sig, men resten av kläderna passade mindre bra. Men vad gjorde väl det när jag för 34 dollar blev ägare till en äkta kashmirtröja. Ordinarie pris? 300 dollar! Ja, gott folk, mer än 2500 kronor! I kassan blev tröjan varsamt ihopvikt, inpackad i silkespapper och placerad i en stor fin bärkasse. Som sagt, man får vad betalar för – även om det den här gången var till ett vansinnigt rabatterat pris! Hi hi hi…Piggt randig väska köpt i Chinatown

Piggt randig väska köpt i Chinatown, livar upp sommarens outfits.En påse läckra underkläder från Victoria's Secret

En påse läckra underkläder från Victoria’s Secret. Mer är så får ni inte se… 🙂Svarta capribyxor i 'snyggmodell' från Gap

Svarta capribyxor i ”snyggmodell” från Gap, med dem blir jag välklädd fastän jag är sommarklädd.
Det, kära vänner, var det hela. En mycket lyckad ”shopping spree” om jag få säga det själv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *