Trädgårdstokig

Jag har alltid uppskattat att ha en trädgård att gå ut i, sola, grilla och andra trivselaktiviteter – men jag har aldrig gillat själva trädgårdsarbetet, förrän nu. Antingen så har jag blivit trädgårdstokig eller bara tokig, vem vet. Men fint hemma är det iallafall 🙂 

Fördelen med att vara föräldraledig är att det ibland finns tid till annat än städ, tvätt, matningar, mellanmål, lämningar, hämtningar och annat som får vardagen att gå runt. När denna tid uppenbarar sig har jag börjat gå ut i trädgården, det blir en till två timmar på eftermiddagen – inte varje dag men nästan. Amanda brukar leka, cykla, måla med gatukritor eller något annat kul och Adam sover i vagnen. Och jag kantskär rabatter, rensar ogräs, krattar, sopar, klipper buskar och allt annat som hör trädgården till. Dessutom gillar jag det.

Fördelen är att jag kan göra lite i taget och utan tidspress. Då blir det roligt och nästan terapeutiskt. Nu är det början av april och vi (jag) är färdiga med lika mycket som vi brukar ha hunnit med i slutet av maj. 

Idag är hela familjen ledig och vi har tillbringat nästan hela dagen ute och piffat i trädgården, rensat och fyllt på jord i rabatter, städat och planterat nya blommor. Så mysigt! 

  Här trappan upp till balkongen…

  Hörnet på balkongen har fått en hörnhylla (från Ikea) fylld med blommor. Vackert tycker jag.

 Vad göra när en inte hittar krukor som är stora nog? Jo, bygga själv såklart! Dessa har varit med några säsonger nu, men de funkar lika bra fortfarande. Nu med nya blommor som givetvis matchar markiserna på huset 😉

 Den här hyllan räddade jag från källaren på vårt hus när vi flyttade in för drygt sju år sedan. Den var lastad med gamla färgburkar och i dåligt skick. Nu är den renoverad och lever lycklig i uterummet på vår balkong. Nu har den även fått lite nytt och grönt inför stundande sommarsäsong – det fattas bara några detaljer innan mästerverket är fulländat. 

Imorgon fortsätter vi med trädgårdspysslet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *