Morris, vi saknar dig!

Morris

Nu är det snart fem veckor sedan vi såg Morris. Han gick ut precis som vanligt, som han gör varje dag, men kom inte hem på kvällen. Och inte heller nästa kväll, eller nästa. Han har ju varit borta någon natt eller två förut, det är inte ovanligt. En gång höll han sig undan en hel vecka innan han kom hem! Men nu…. fem veckor! Vi har letat i skogen där han brukar vara, ropat, lockat och hållit utkik – men ingen Morris.

Morris

Vår kisse är nog borta för alltid, och vi får förmodligen aldrig veta vad som hänt. Han är id-märkt hos Sverak, så jag hoppas att om någon hittar honom så ringer hen till oss. Men det troliga är att vi får fortsätta undra. Vi har såklart alltid vetat att detta kan hända då katterna får gå ut, men resonerat som så att hellre ge katterna ett kort, fritt och lyckligt liv, än ett långt liv inomhus. Men det gör inte att vi är mindre ledsna nu.

Morris

Lille Morris, han fattas oss. Vår vackra, snälla, vänliga, sällskapliga, knasiga, roliga, tokiga, underbara, fantastiska katt – som jag sörjer honom! Tårarna rinner när jag tänker på honom, på vad som kan ha hänt och när jag sjunger ”Lille katt” för Amanda.

Morris

Nu är vi glada att vi har Morrgan kvar, som också är en vacker, snäll, vänlig, sällskaplig, knasig, rolig, tokig, underbar, fantastisk katt. I sinom tid skaffar vi kanske en till kisse – för tanken har alltid varit att de ska vara två – men inte ännu. Vi ska sörja Morris färdigt först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *