Lysande semesterplaner

Nu är både jag och käre maken inne på sista arbetsveckan före semestern. Nedräkning och planering pågår för fullt! Första semesterveckan beger vi oss hit:

Vy över Lysekil.
Till Lysekil!

Vi har hyrt en liten stuga och hoppas på sol, bad, utflykter och avkoppling. Så avkopplat det kan bli i sällskap med pigg två och ett halvt-åring 🙂

Jag har just planerat färdigt matsedeln för veckan och gjort en lista på möjliga aktiviteter och utflyktsmål.

– Matsedel och lista, är hon inte klok? kanske du tänker. Slappna av, var lite spontan, det är semester!
– Tack, men nej tack, säger jag.

Jag ser inget spontant och avslappnande i att varje dag måsta besvara frågan ”vad ska vi äta idag?”. Pest. Eller att behöva leta upp lämpliga aktiviteter vid uttråkning (då en redan är på så bra humör) eller vid icke sol- och badvänligt väder. Nähä, då gör jag hellre mina planer i förväg så att det praktiska flyter på smidigt och vi kan ägna oss åt att semestra istället. Och om planerna spricker, ja då har vi gjort något spontant och allt är jättebra! 🙂

Du som råkat få skrämselhicka över att jag avslöjar våra planer att lämna hus och hem på sociala medier kan vara lugn. Vi har anlitat två mycket rediga hus- och kattvakter som kommer att bebo vårt hem hela tiden vi är borta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *