Renovering: gästrummet del 1

Vi har hittat på ett litet höstprojekt att pyssla med nu när det blivit ”inomhussäsong”, nämligen att göra iordning vårt gästrum i källaren. Det är inget jättejobb, men det tar sin lilla tid nu när vi inte kan jobba på hur och när vi vill. Hittills har det sett ut så här i rummet:

Vårt gästrum, komplett med gul plastfärg på väggarna, iskallt laminatgolv och bruna lister och karmar.
Vårt gästrum, komplett med gul plastfärg på väggarna, iskallt laminatgolv och bruna lister och karmar. Jag vill bara förtydliga att bilden inte är tagen i år, vi har alltså inte plockat fram adventsljusen ännu. Kanske bäst att påpeka det med tanke på försäsongsträningen 🙂

Det vi ska göra är att ta ner de gamla tapeterna med plastfärgen ovanpå. Plastfärg förresten, varför i hela fridens namn vill man kleta med det inomhus på vanliga väggar? Kommer aldrig att begripa… Vi sätter upp renoveringsväv och målar/tapetserar på den. Vi målar givetvis tak, lister och karmar vita. Dessutom ska vi lägga in en mysig heltäckningsmatta för att slippa det iskalla golvet. Det här rummet har nämligen två ytterväggar plus att det ligger på nedre plan, alltså direkt på betongplattan, så det kan bli lite kyligt… I rummet ska vi dessutom få in lite smart förvaring längs ena väggen samt att jag ska få en liten sy- och pysselhörna. Kul, bara att sätta igång!

Väggarna har blivit avklädda och spacklade inför kommande uppsättning av väv.
Väggarna har blivit avklädda och spacklade inför kommande uppsättning av väv. Det var hyfsat smidigt att få bort tapeten, bara lite tålamodsprövande.

Golvet har befriats från laminatet.
Golvet har befriats från laminatet. Observera att det inte är vi som har blättat all färg på spånskivan, det var så när vi tog bort laminatet.

Vi har grundmålat fönstret och det ser redan mycket bättre ut.
Vi har grundmålat fönstret och det ser redan mycket bättre ut.

Och givetvis har vi de obligatoriska kabelhärvorna när vi öppnat telejacken.
Och givetvis har vi de obligatoriska kabelhärvorna när vi öppnat telejacken. Inte röra, bara sätta tillbaka som det var…

Nu håller vi som bäst på att slutföra uppsättningen av reparationsväven och takmålningen. Fler bilder kommer när vi hunnit ytterligare en bit på vägen. I eftermiddag ska vi åka och titta på en matta som ska in på golvet. Sakta men säkert… till jul måste vi vara klara!

2 kommentarer

  1. Vendela skriver:

    Hejsan,
    vad härligt med ett inomhusprojekt. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
    Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

  2. Kul att det hållet på att bli något av det hela. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *