Arkiv för Mat & dryck

Hästfest i Göteborg

Nu i helgen har jag och ett härligt gäng vänner varit på vår årligt resa till Göteborg – shopping, Göteborg Horse Show, god mat, dryck och övernattning på finhotell. Så trevligt! Allt en toppenhelg ska innehålla…

Kvalitetsshopping på Esprit

…shopping…

Nya skor, givetvis Vagabond

…mer shopping…

…ett litet glas rött till lunchen…

…vackra hästar som dansar…

…och hoppar…

…svenska ekipage som vinner…

…lite rött och bubbel som avslutning på kvällen…

….sömn på hotell mellan krispiga lakan…

…hotellfrukost…

…horisontalläge framför Vinterstudion mellan frukost och brunch…

…bästa brunchen innan hemfärd.

Tror inte det blir mycket bättre än så. Vi planerar redan inför nästa år 🙂

Fina fisken!

Fina lördagsmiddagen! Vi har egenhändigt tillverkat fiskburgare med tillhörande dillmajonnäs, avokadomos och ugnsstekta rotfrukter. Mums!

Allthins fiskburgare
Allthins fiskburgare, lika gott som det ser ut!

Glass i stora lass

Den här veckan är det specialpris på glass i Mormor Magdas glassfabrik i Taberg. Jag åkte dit och köpte några burkar. Några bara… Så jäklarns gott. Nu är frysen full av favoriterna Salta Karamell, Mintdröm och Kakdeg samt bubblaren Kaffeböna. Lyxigt!

Mormor Magdas Glass
Bara några burkar…

Klet och kladd

”Det är roligt när bebisar börjar äta riktig mat”. Jo jo, det kan en ju tycka och visst finns det flera fördelar med att lilleman nu äter mat, gröt och välling de flesta av sina mål. Och så ska det ju vara. Men. Detta kladdande och kletande kan göra mig tokig. Jag vet att det är bra att bebisar får känna på maten, hålla i skeden, stoppa fingrarna i munnen och så vidare – och vi gör allt det.

Och äter gör han, oftast med mycket god aptit, så vår strategi fungerar 🙂 Jag får helt enkelt gilla läget och det gör jag, med hjälp av en bra hallampan och cirka 500 meter hushållspapper 😉

Adam äter
Gott med gröt. Gullunge.

Plötsligt händer det!

Vad hände? Är gräsänka men klockan 19.30 hade jag lyckats natta båda barnen i sina egna sängar (på sina rum!). Oj. Hur gick det till, jag vill kunna göra det igen! 🙂

Har sedan dess haft egentid, pysslat runt lite i huset och sitter nu med en kopp te framför Biggest Loser.

En kopp te
Vardagslyx!

Bästa kaffit

Stor kopp idag. Finkaffe från egna maskinen. Är så nöjd att vi lyxade till det och installerade en kaffemaskin när vi renoverade köket. Gott!

Finkaffe
Älskar muggen! Har fem stora Starbucksmuggar inköpta i St Louis, New Orleans, San Francisco, Los Angeles och New York. Mm, jo, det har blivit några turer till och i det stora landet i väst. Jag gillar’t!

Favoritgodiset – äntligen!

När jag var ”bofast” i USA under ett drygt halvår för sisådär tio år sedan blev jag förtjust i, för att inte säga besatt av, två sorters godis. Vansinnigt gott. Från varje USA-besök sedan dess har jag tagit med mig en ansenlig mängd av detta godis hem.

Vid ett besök på CityGross häromdagen gav mig en mycket glad överraskning – jag hittade mitt favoritgodis! Yey!

Favoritgodis
3 Musketeers och York Peppermint Patties.