Arkiv för Livet i allmänhet

Alla hjärtans dag

Familjen Allthin
Hoppas att ni har en jättefin och kärleksfull dag!

Krasslig vecka

Den här veckan har stackars Amanda varit sjuk, haft hosta och feber. Lillebror har varit omtänksam – så omtänksam man kan vara när man är 1,5 år – och klappat, kramat och hållit sällskap. Mina hjärtan.

Dock har Adam tyckt att det varit rasande trist att inte få gå ut lika mycket som vanligt, det har ju inte gått när storasyster legat nedbäddad, så idag gick han och jag ut och åkte pulka, bar in ved och tog en promenad runt kvarteret.

Adam och mamma

Jag och Adam på promenad.

Ordning och reda

Det känns som att det för det mesta är mer eller mindre kaos i köket… mat och mellanmål ska fixas på löpande band och lilleman ”hjälper till” att ta fram diverse köksattiraljer i tid och otid 🙂 Men ibland händer det att ordningen infinner sig… Underbart!

Vårt kök

 

 


Ett nystädat kök, det finaste i stan.

Vintern som kom och gick

Till slut kom den, snön. Efter både jul och nyår med gröna gräsmattor och plusgrader möttes snöflingorna av allmänt jubel här hemma – iallafall från ungarna. Jag och käre maken tyckte väl också att det var fint och roligt, förutom snöskottningen.

Snö innebär såklart utelek med pulka och skidor. Hur kul som helst!

Ungarna i pulkan.
Amanda och pappa
Adam och mamma

Härligt och busigt i snön!

Sedan kom en mindre värmebölja och vi gick från -10 grader till +5 grader på några dagar och all snön smälte bort. Trist, men det kommer förhoppningsvis mer!

Att hinna med allt, eller kanske inte..

Ett inlägg i veckan, det är inga problem. Det tar ju inte så lång tid, bara att göra’t. Det vore ju synd att låta bloggen förfalla…

Lätt att säga, svårt att få till. Livet som småbarnsförälder – och tvåbarnsförälder – är ganska intensivt ibland och tiden har fått gå åt till annat, viktigare, i verkligheten istället för till bloggen. Men nu kanske det är dags att återta aktiviteten här. Vi får väl se 😉

Trädgårdstokig

Jag har alltid uppskattat att ha en trädgård att gå ut i, sola, grilla och andra trivselaktiviteter – men jag har aldrig gillat själva trädgårdsarbetet, förrän nu. Antingen så har jag blivit trädgårdstokig eller bara tokig, vem vet. Men fint hemma är det iallafall 🙂 

Fördelen med att vara föräldraledig är att det ibland finns tid till annat än städ, tvätt, matningar, mellanmål, lämningar, hämtningar och annat som får vardagen att gå runt. När denna tid uppenbarar sig har jag börjat gå ut i trädgården, det blir en till två timmar på eftermiddagen – inte varje dag men nästan. Amanda brukar leka, cykla, måla med gatukritor eller något annat kul och Adam sover i vagnen. Och jag kantskär rabatter, rensar ogräs, krattar, sopar, klipper buskar och allt annat som hör trädgården till. Dessutom gillar jag det.

Fördelen är att jag kan göra lite i taget och utan tidspress. Då blir det roligt och nästan terapeutiskt. Nu är det början av april och vi (jag) är färdiga med lika mycket som vi brukar ha hunnit med i slutet av maj. 

Idag är hela familjen ledig och vi har tillbringat nästan hela dagen ute och piffat i trädgården, rensat och fyllt på jord i rabatter, städat och planterat nya blommor. Så mysigt! 

  Här trappan upp till balkongen…

  Hörnet på balkongen har fått en hörnhylla (från Ikea) fylld med blommor. Vackert tycker jag.

 Vad göra när en inte hittar krukor som är stora nog? Jo, bygga själv såklart! Dessa har varit med några säsonger nu, men de funkar lika bra fortfarande. Nu med nya blommor som givetvis matchar markiserna på huset 😉

 Den här hyllan räddade jag från källaren på vårt hus när vi flyttade in för drygt sju år sedan. Den var lastad med gamla färgburkar och i dåligt skick. Nu är den renoverad och lever lycklig i uterummet på vår balkong. Nu har den även fått lite nytt och grönt inför stundande sommarsäsong – det fattas bara några detaljer innan mästerverket är fulländat. 

Imorgon fortsätter vi med trädgårdspysslet.

Påskpysslat

Eftersom vi åker till mormor och morfar i påsk håller vi påskpysslet och påskdekorationerna till ett minimum i år. Förutom en pysseldag för hela familjen på förskolan har vi bara gjort ett pyssel – men oj så fint det blev!

 Färgade ägg Ta-daa! Färgade ägg.