Arkiv för Bröllop

Dop & hemligt bröllop

Nu i helgen var vi uppe i Katrineholm för att hälsa på mormor och morfar, och för att gå på lilla Idas dop. Finklädda anlände vi till kyrkan i god tid före dopet och gick på en liten upptäcktsfärd för att stilla nyfikenheten innan det var dags att sätta oss tillrätta i en bänk och vänta på dagens lilla huvudperson. När dopföljet kom in i kyrkan, gjorde de det längst bakifrån (inte från sidan, ”den korta vägen” som är vanlig vid dop). Hmm. Ja ja, hur som helst var Ida så söt i sin dopklänning. Men det var värst så tjusigt klädd pappa J var. Och mamma M hade vit fin klänning på sig – och vita skor! Då trillade polletten ner i fru Allthins huvud; det är inte bara dags för dop, det blir bröllop också. Hurra, hurra!

Både dop och bröllop gick som en dans även om församlingens barn, det var ganska många, ömsom skrattade, tjoade, skrek och hurrade. Men det är väl så det ska vara. Pyttan bidrog glatt till dopstämningen genom att står upp i bänken och ropa ”bebis, bebis, bebis” så fort hon fick se Ida 🙂

Dagens tjusiga brudpar, M och J.
Dagens tjusiga brudpar, M och J.

På den efterföljande mottagningen med skumpa och förtäring fick även alla gäster en inbjudan till sommarens bröllopsfest. Ska bli så kul att gå på bröllopsfest även om bröllopet inte hålls samma dag. Och ett ypperligt tillfälle att ha en fin outfit på sig!

Bröllopsdag #5

Idag firar jag och min älskade Johan fem år som äkta makar. Det känns som igår vi gick nedför altargången tillsammans, men ändå som ett helt liv. Kärlek!

Nygifta 7/7 2007.
Nygifta 7/7 2007.

Middag på Anna-Gretas

Vi har mormor och morfar här på besök, så i tisdags passade jag och Johan på att gå ut och äta middag på tu man hand för att fira vår bröllopsdag lite i efterhand. Det är bra med ett barn som sover gott… vi nattade Amanda vid 18.30 och när hon somnat begav vi oss ner på stan. Vi är ännu inte säkra på att nattningen kan skötas av någon annan än mamma och pappa ännu, så detta var en bra lösning 🙂

Bröllopsdagsfirarna på Anna-Gretas.
Bröllopsdagsfirarna på Anna-Gretas.

På menyn stod tapas och ett glas rött på Anna-Gretas och därefter cocktails på Sofiehof. Så gott och vi hade en så trevlig kväll, jag och min älskade Johan! Och vad vi längtade efter Amanda när vi väl kom hem framåt midnatt! Sovningen hade gått bra och mormor och morfar hade fått göra en insats och peta in nappen när den trillat ut. Hjärtegullet!

Provnatt på hotell

När vi firade bröllopsdag passade vi på att åka bort en liten sväng och prova på att bo på hotell med Amanda. Vi gjorde hela kitet: äta lunch på café för hela familjen, mellanmål och kvällsvälling på hotellet för Amanda samt middag på restaurang för föräldrarna. Med bebis sovande i vagnen bredvid bordet. Det gick hur bra som helst! Amanda tyckte det var helt okej att ”äta ute” och det gick även bra för henne att sova i restaurangen, hon vaknade vid något tillfälle men somnade straxt om.

Kvällspromenad runt Billingehus.
Kvällspromenad runt Billingehus.

Nattsömnen var lite oroligare än vanligt, men helt okej den med. Vid frukosten uppförde sig lilltjejen som det a-barn hon är 🙂 Satt i sin stol och lekte eller tittade på alla människor runt omkring, åt sin gröt utan att kladda alltför mycket och var på det hela taget mycket nöjd. Därmed kunde jag och käre maken verkligen hinna med att njuta av hotellfrukosten.

Det här med hotell, det kan vi nog göra om…

Bröllopsdag – fyra år

Nygifta den 7 juli 2007!
Idag är det fyra år sedan jag blev världens lyckligaste fru till världens finaste man. Jag älskar dig!

Fyra fina år som äkta makar ska givetvis firas med middag ikväll, och för första gången har vi vår lilla dotter som ska vara med på mammas och pappas festligheter. Det ska bli roligt!

Jag måste givetvis även passa på att drömma mig tillbaka till dagen då det begav sig

Bröllopsdag nummer 3

Idag firar vi vår treåriga bröllopsdag! Och tre fantastiska år som äkta makar är absolut något att fira. Vi ska åka till Gyllene Uttern för att äta middag och jag tror även att det vankas presenter… jag vet att Johan får en i alla fall.

Jag måste passa på att drömma mig lite tillbaka till dagen då det begav sig… med risk att bli sentimental.

Nyblivna äkta makar på kyrkbacken den 7 juli 2007.


Nyblivna äkta makar på kyrkbacken den 7 juli 2007.

Bröllopsdagsmiddag

Min sista arbetsdag innan semestern var vi ute och åt middag för att fira vår bröllopsdag. Två år! Enligt Bröllopstorget är denna bröllopsdag ett pappersbröllop. Låter lite trist, jag kallar det hellre en kalasdag. Men nästa år, tredje året, då säger samma källa att det är läderbröllop. He he he, det kan ju tolkas lite hur som helst…

Här står vi finklädda i hallen innan vår bröllopsdagsmiddag.


Här står vi finklädda i hallen innan vår bröllopsdagsmiddag. Jag har på mig topp och byxor från Banana Republic, halssmycke från Poppiga Pärlor. Johan har skjorta från Üns Skrädderi och byxor från Tiger.Vi firade kvällen på Den Småländska Kolonin, som öppnat i Svarta Börsens gamla lokaler. Det var ett mycket trevligt ställe med otroligt god mat. Deras bar på ovanvåningen var också toppentrevlig, den rekommenderas om man inte vill äta utan bara sitta i den fina miljön en stund.