Arkiv för Katt

Knaskatt

Nu är Morris åter i hemmets lugna vrå efter cirka tre veckor på rymmen. Igen. Eller på rymmen stämmer kanske inte, han dyker ju alltid upp på samma ställe – ett äldreboende på Ekhagen. Personalen ringer oss, vi åker och hämtar. Det börjar bli en vana. Knaskatt. Inte är han mager heller, så någonstans hittar/får han mat. Ja ja, skönt att ha honom hemma igen! 

  

Just nu har Morris husarrest, han ska till veterinären imorgon och vaccinera sig – förra gången han var inbokad för vaccination rymde han men nu kommer han inte undan 🙂

Katt hjärta bebis

En bebis med starka nypor. En katt som absolut ska sitta bredvid och vägrar flytta på sig. En svans i farozonen. Bäst att ingripa för att bevara familjefriden…

Adam och Morrgan
Visst, katterna är ju övertygade om att allt som placeras på golvet är där för dem, men det är ju inte ens behagligt att vara på lekmattan! Adam är nyfiken på kisse och klämmer/drar gärna om han kommer åt, men katten rör sig inte ur fläcken – tvärtom går han alltid dit. Kan liksom inte låta bli. Knaskatt. Men lite söt 🙂

Härliga vinter!

Idag har vintern visat sig från sin bästa sida! Några minusgrader, knarrande snö, vindstilla och solsken. Härligt! Jag och barnen har varit ute hela förmiddagen, lillebror har sovit i vagnen medan jag och storasyster har åkt pulka, skidor och lekt i snön. Katterna var givetvis också med, de busade i snön och solade sig. Jag fick till och med en liten stund att läsa tidningen i solen på trappan. Vardagslyx!

Huset i solsken
Vårt hus i vintersol.

Amanda på skidor
Blivande skidstjärna?

Morrgan solar
Solkatten Morrgan njuter på trappan.

Lena läser tidning
Bara jag, tystnaden och tidningen en liten stund, det händer inte så ofta.

Käre Morris

– Hej, jag heter Kristin och ringer från Ekhagen angående en katt… Morris. Är han din?
– Ja…

Ett mycket omtumlande telefonsamtal, jag trodde hon ringde för att berätta att Morris är död – men åtminstone återfunnen – men det visade sig att Morris lever och mår väl. Helt otroligt, jag grinade och tackade om vartannat.

Kisse har hälsat på dem och sovit på deras utemöbler till och från i två-tre veckor. Först hade de missat tatueringen i örat, men till slut sett den, kollat upp numret hos Sverak och slutligen ringt mig. Tack och lov för id-märkning! Och tack och lov för otroligt snälla människor.

Nu har vi varit och hämtat Morris. Och lämnat av en stor chokladask, bara ”tack” räcker liksom inte.

Morris
Morris ligger och spinner på köksgolvet som om inget hade hänt. Trodde aldrig detta, är så oerhört tacksam. Nu får vi se om kisse tänker stanna hos oss, det vet vi ju inte men vi hoppas innerligt att han gör det ❤️

Morris, vi saknar dig!

Morris

Nu är det snart fem veckor sedan vi såg Morris. Han gick ut precis som vanligt, som han gör varje dag, men kom inte hem på kvällen. Och inte heller nästa kväll, eller nästa. Han har ju varit borta någon natt eller två förut, det är inte ovanligt. En gång höll han sig undan en hel vecka innan han kom hem! Men nu…. fem veckor! Vi har letat i skogen där han brukar vara, ropat, lockat och hållit utkik – men ingen Morris.

Morris

Vår kisse är nog borta för alltid, och vi får förmodligen aldrig veta vad som hänt. Han är id-märkt hos Sverak, så jag hoppas att om någon hittar honom så ringer hen till oss. Men det troliga är att vi får fortsätta undra. Vi har såklart alltid vetat att detta kan hända då katterna får gå ut, men resonerat som så att hellre ge katterna ett kort, fritt och lyckligt liv, än ett långt liv inomhus. Men det gör inte att vi är mindre ledsna nu.

Morris

Lille Morris, han fattas oss. Vår vackra, snälla, vänliga, sällskapliga, knasiga, roliga, tokiga, underbara, fantastiska katt – som jag sörjer honom! Tårarna rinner när jag tänker på honom, på vad som kan ha hänt och när jag sjunger ”Lille katt” för Amanda.

Morris

Nu är vi glada att vi har Morrgan kvar, som också är en vacker, snäll, vänlig, sällskaplig, knasig, rolig, tokig, underbar, fantastisk katt. I sinom tid skaffar vi kanske en till kisse – för tanken har alltid varit att de ska vara två – men inte ännu. Vi ska sörja Morris färdigt först.

Morris

Våra katter är för mysiga. Jag har lyckats fånga en av dem, Morris, på några bilder som ganska väl beskriver hans personlighet 🙂

Morris
– En blompåse? Plantera pelargoner, säger ni? Nja, nu när påsen är tom är den min! Perfekt att ligga i den, precis där mina människor är.

Morris
– Fint i sängen ikväll. Varmt och mjukt. Sa du något? Aha. Jo, jag är en vacker katt!

Morris
– Du är en snäll liten människa du. Om du läser saga för mig, så lovar jag att lyssna tålmodigt.

Fine kissen.

Sjung ”Lille katt”!

Sjung 'Lille katt' säger jag!
Det är inte bara dottern som gillar den självspelande sångboken, Morris vill också vara med. Min teori är att han tänker ligga där tills vi blippar fram sången ”Lille Katt” och sjunger. Synd för honom att A mest vill spela Sjörövar-Fabbe och ”Du käre lille snickerboa”.