Arkiv för Hus, hem & inredning

Ordning och reda

Det känns som att det för det mesta är mer eller mindre kaos i köket… mat och mellanmål ska fixas på löpande band och lilleman ”hjälper till” att ta fram diverse köksattiraljer i tid och otid 🙂 Men ibland händer det att ordningen infinner sig… Underbart!

Vårt kök

 

 


Ett nystädat kök, det finaste i stan.

Över min (o)döda kropp

Över min döda kropp, sa jag. Det kommer inte in en sådan i vår trädgård. De är fula, anskrämliga och klumpiga. Nej, helt enkelt. Men nu står den där, studsmattan. Och jag lever ju ännu, så det blev över min odöda kropp…

  Vi fick möjlighet att köpa en lite mindre variant av matta, inte en stor åbäkig, till en billig peng. Använd men i toppskick. Den är inte vacker, men jag kan leva med det. Den går att flytta på vid gräsklippning. Och dottern är så glad, så glad. Hon studsar och snurrar och hoppar. Om och om igen. Kan visa sig vara bästa investeringen i uteleksak någonsin.

Trädgårdstokig

Jag har alltid uppskattat att ha en trädgård att gå ut i, sola, grilla och andra trivselaktiviteter – men jag har aldrig gillat själva trädgårdsarbetet, förrän nu. Antingen så har jag blivit trädgårdstokig eller bara tokig, vem vet. Men fint hemma är det iallafall 🙂 

Fördelen med att vara föräldraledig är att det ibland finns tid till annat än städ, tvätt, matningar, mellanmål, lämningar, hämtningar och annat som får vardagen att gå runt. När denna tid uppenbarar sig har jag börjat gå ut i trädgården, det blir en till två timmar på eftermiddagen – inte varje dag men nästan. Amanda brukar leka, cykla, måla med gatukritor eller något annat kul och Adam sover i vagnen. Och jag kantskär rabatter, rensar ogräs, krattar, sopar, klipper buskar och allt annat som hör trädgården till. Dessutom gillar jag det.

Fördelen är att jag kan göra lite i taget och utan tidspress. Då blir det roligt och nästan terapeutiskt. Nu är det början av april och vi (jag) är färdiga med lika mycket som vi brukar ha hunnit med i slutet av maj. 

Idag är hela familjen ledig och vi har tillbringat nästan hela dagen ute och piffat i trädgården, rensat och fyllt på jord i rabatter, städat och planterat nya blommor. Så mysigt! 

  Här trappan upp till balkongen…

  Hörnet på balkongen har fått en hörnhylla (från Ikea) fylld med blommor. Vackert tycker jag.

 Vad göra när en inte hittar krukor som är stora nog? Jo, bygga själv såklart! Dessa har varit med några säsonger nu, men de funkar lika bra fortfarande. Nu med nya blommor som givetvis matchar markiserna på huset 😉

 Den här hyllan räddade jag från källaren på vårt hus när vi flyttade in för drygt sju år sedan. Den var lastad med gamla färgburkar och i dåligt skick. Nu är den renoverad och lever lycklig i uterummet på vår balkong. Nu har den även fått lite nytt och grönt inför stundande sommarsäsong – det fattas bara några detaljer innan mästerverket är fulländat. 

Imorgon fortsätter vi med trädgårdspysslet.

Fina familjen

Några av de underbara bilderna som Mia på Day Fotografi i Jönköping tagit på oss pryder nu byrån i vårt sovrum. Så underbara bilder, jag skulle kunna tapetsera hela huset med dem 🙂 Men de ska in på fler väl valda platser plus bli en fotobok. Kul att fixa med!

 

Vackraste vasen

Jag har köpt en ny vas till köket. För att jag verkligen – verkligen – behövde den 😉 Vasen heter Flora och kommer från Mio och är så vacker! Den passar perfekt i hörnet på köksbänken. Vasen har varit slutsåld i flera omgångar, men nu äntligen fick jag tag på en. Mycket nöjd. 

Finaste kuddarna

Kalaskudde Snyggaste kudden till vår stora soffa hittade jag på eBay. Matchar det rosa Ikea PS-skåpet (inte med på denna bild) perfekt! Gillar sicksack! 

Provmöblering av köket

Första sidan i köket på plats
Nu har vi provmöblerat första sidan av nya köket och mätt ut för nya uttag så att el-Anders kan komma hit och greja! Kyl och frys kommer (givetvis) att bytas ut mot ett par svarta dito.

Vinkylen fick plats!
Och vinkylen fick plats med några millimeter tillgodo – vi hade mätt rätt. Puh!

Ett litet steg mot ett nytt kök… Tålamod!