Arkiv för Aktiviteter

Lek med Leo

Vi har haft besök av bästa familjen L i helgen. Som alltid var det jättetrevligt och mysigt, och som vanligt konstaterade vi att det blir för sällan 🙂 Men så är det när man bor många mil från varandra. 

Lördagen tillbringade vi på Leos Lekland, en helt briljant inrättning om ni frågar mig. Lek och bus för alla, stora som små…

  

Lek för alla 🙂 

På språng igenIdag, av alla dagar, fick jag feeling och begav mig ut på en springtur – den första på över ett år, efter fraktur, graviditet och omtumlande första bebistid. Dessutom kom jag i mina löpartights – med nöd och näppe visserligen, men nu är det dags att bli av med de sista preggokilona 🙂

Springturen då? Det blev inte långt, gick inte fort och benen undrade vad f*n jag höll på med – men det kändes så bra och befriande! Kom igen Lena! 

Hästfest i Göteborg

Nu i helgen har jag och ett härligt gäng vänner varit på vår årligt resa till Göteborg – shopping, Göteborg Horse Show, god mat, dryck och övernattning på finhotell. Så trevligt! Allt en toppenhelg ska innehålla…

Kvalitetsshopping på Esprit

…shopping…

Nya skor, givetvis Vagabond

…mer shopping…

…ett litet glas rött till lunchen…

…vackra hästar som dansar…

…och hoppar…

…svenska ekipage som vinner…

…lite rött och bubbel som avslutning på kvällen…

….sömn på hotell mellan krispiga lakan…

…hotellfrukost…

…horisontalläge framför Vinterstudion mellan frukost och brunch…

…bästa brunchen innan hemfärd.

Tror inte det blir mycket bättre än så. Vi planerar redan inför nästa år 🙂

Härliga vinter!

Idag har vintern visat sig från sin bästa sida! Några minusgrader, knarrande snö, vindstilla och solsken. Härligt! Jag och barnen har varit ute hela förmiddagen, lillebror har sovit i vagnen medan jag och storasyster har åkt pulka, skidor och lekt i snön. Katterna var givetvis också med, de busade i snön och solade sig. Jag fick till och med en liten stund att läsa tidningen i solen på trappan. Vardagslyx!

Huset i solsken
Vårt hus i vintersol.

Amanda på skidor
Blivande skidstjärna?

Morrgan solar
Solkatten Morrgan njuter på trappan.

Lena läser tidning
Bara jag, tystnaden och tidningen en liten stund, det händer inte så ofta.

Knattedans

På lördagar har vi (dottern) numera en stående aktivitet, nämligen dans med Knatteskutt! En timmes dans tillsammans med ett gäng andra knattar i 3-4-årsåldern. Den här veckan var temat ”disco” och nästa vecka är det ”afro”, men det spelar inte så stor roll – ballerinakjolen ska alltid på…

Vår ballerina

Marknadsdag

I helgen var det Jönköpings marknad. Vi var där och roade oss så mycket vi kunde – det fanns ju en hel del roliga aktiviteter även för de minsta.

Höga hopp på marknadsdagen
Höga hopp på lilla tivolit. Lägg därtill en rosa prinsessballong, en liten Hello Kitty-figur, en ridtur på ponnyn Pontus, lunch på restaurang och glass så har du receptet på en lyckad dag!

GHS

Nu har vi gjort den årliga, härliga resan till Göteborg och Göteborg Horse Show. En heldag som inleds med några timmars shopping. Jag tömde i princip en H&M-butik då jag uppdaterade pyttans vårgarderob och lyckades även få med mig några saker till mig själv, bland annat från Esprit.

Därefter var det hög tid för lunch, inklusive ett glas rött, som intogs på trevlig lokal.

Lunch med ett glas rött

Kvällen tillbringades, som sig bör, på Scandinavium och vi fick se några riktigt bra klasser!

image

För övernattning provade vi vad Hotell Post hade att erbjuda och blev inte besvikna – särskilt inte på frukosten!

image

Bara ett år kvar till nästa gång…